top of page

2019      'Expositie Kunst in de Kerk in Hensbroek    

 

image001-1.jpg

2018   "Live" schilderen tijden de Kunst10daagse in Bergen

 

 

2018 K10D expo 2.jpg

De kunst ligt even stil, mijn  atelier afgebrand....  

 

Beste mensen,

Een extra nieuwsbrief deze keer, en wel met een voor mij trieste mededeling:

Donderdagavond 9 juni  is ons pand en mijn atelier volledig uitgebrand!

U heeft wellicht het bericht betreffende een grote brand op een industrie terrein in Alkmaar

op het nieuws gezien. Ons pand was één van de 11 verwoeste panden. Zoals vele van u weten was mijn atelier  gevestigd op de bovenverdieping , deze is volledig weggevaagd………

Zo bizar, alles helemaal weg!

 

Mijn atelier was zoveel meer dan een werkplek, het was mijn tweede thuis. Alle zaken die betrekking hadden op mijn schilderen door de jaren heen, waren hier verzameld. Foto boeken van voor het digitale tijdperk, alle publicaties, posters en kaarten van kunstmanifestaties waaraan ik mee heb gedaan, lieve kaarten en foto’s van klanten en collega’s als bedankje ,teveel om op te noemen,

Kortom, een belangrijk deel van mijn leven.

 

2016

 

 

2015

 

 

 

Maar  misschien ook  voor u het belangrijkste;  mijn schilderijen!

Tientallen schilderijen zijn volledig verloren, maar gelukkig  bleken er beneden in mijn opslag nog aardig wat schilderijen te staan, weliswaar met rook en waterschade, maar ik heb goede hoop dat daar veel van te restaureren is! Dat geeft weer wat hoop!

Zo te zien zijn er nog wel een aantal die graag en goed in een kamer willen hangen! Dat kost natuurlijk allemaal tijd, maar als het lukt zal ik deze in eerste instantie aan u aanbieden voor ongeveer de helft van de normale prijs. Dat zal ik in een volgende nieuwsbrief laten weten.

 

Natuurlijk ga ik ervan uit dat ik ‘binnenkort’ weer nieuw werk heb, maar zoals u begrijpt gaat dat nog even duren. Vooral het nieuwe werk stond in mijn atelier, dus daar is niets meer van over.

Mijn streven is om met de Kunst10daagsein Bergen, ( oktober dit jaar) weer te exposeren, ook al is het werk nog niet droog!

 

Ik voel me enorm gesterkt door zoveel lieve vrienden, klanten en collega’s , mijn kinderen en bovenal mijn man René. Dat geeft me weer energie!

Voorlopig heb ik atelier ruimte in het oude V&D pand in het centrum van Alkmaar. Ik probeer daar veel te zijn de komende tijd, maar als u langs wilt komen, bel eerst even, want ik zit misschien een beetje verstopt……

 

Ik ga er van uit dat mijn volgende nieuwsbrief weer positief zal zijn!

 

Met hartelijke groet,

Hetty

 

Atelier HET

Woensdag avond 15 juni mochten we na veiligheids- inspectie  het pand in.

Daar bleek in de opslagruimte

nog een flink aantal schilderijen met water en rookschade maar nog intact en te restaureren.

Met hulp de eerste schoonmaakbeurt.....

 

2015

 

 

Kunstmarkt Wijchen

2014       'Dance Exposed '

 

DOOR - GEVEN 
 
Evolutie
Een kosmisch spel van oneindig bewegen in een groei naar perfectie. Het leven als golfbeweging, het rijzen en dalen, vloeien en stromen als de zee. Alles is voortdurend in beweging en onderhevig aan externe en interne interacties, gedreven door verleden, heden en toekomst. Iedere deining ontstaat uit eerdere gebeurtenissen en luidt een nieuw begin in.
 
Inspiratie
Alles om ons heen is een voedingsbodem voor kunst. Danseres Chiara Indri en kunstschilder Hetty Branderhorst laten muziek, dans en schilderkunst in elkaar overvloeien; ze inspireren en voeden elkaar. Het oude schilderij is dé inspiratie voor een nieuwe moderne dans. Deze dans wordt ter plekke op het nieuwe doek gevat. Emoties, traag en explosief, donker en licht, hard en zacht: gevangen in dans en op doek. Oud wordt nieuw. Wat u ziet, is aan u.

2013      'WAR CHILD'     Kunstveiling Alkmaar

 

Een impressie van de door mij samen met Ceda Lablans georganiseerde veiling van kunst

om kinderen als slachtoffer van oorlog te helpen:  opbrengst  € 12012,- !!

2012     'BERLINER LISTE' een internationale kunstbeurs in Berlijn, met 100 galeries uit de hele wereld.

Mijn werk werdt gepresenteerd door galerie Böhner, Mannheim, Duitsland.

2011    Kunstworkshop basisschool Columbus Heerhugowaard.

bottom of page