HET Nieuws 2020

Beste mensen,

I.v.m. de maatregelen rond het coronavirus  neem ik geen deel aan evenementen tot en met  juli. 

Ik ben wel regelmatig in mijn atelier , als u interesse heeft in mijn werk kunt u altijd telefonisch contact opnemen zodat we met in achtneming van de huidige maatregelen eventueel  af kunnen spreken.

Beste mensen,

 

Deze nieuwsbrief schrijf ik vanonder de Braziliaanse zon.

Geen Rio, maar simpel en heel  relaxed tussen de vriendelijke bevolking aan de stranden van de noord oost kunst van Brazilië. Hoofd leeg maken en inspiratie op doen! Wie weet ziet u iets van onderstaande foto’s terug in mijn werk (later in het jaar).

Als u in de toekomst een nieuwsbrief wilt  ontvangen kunt zich hier aanmelden!

De uitnodiging boven aan dit schrijven is voor  ‘Kunst in de Kerk’ in Hensbroek N-H.

Al jaren een sfeervol en druk bezochte groepsexpositie met een mooie variatie aan kunst.

In maart 2x een weekend. Altijd gezellig en natuurlijk met een kopje koffie/thee of wijntje……

9 april Kunstexpo Dordt, in Dordrecht.

 

16 en 17 mei doe ik weer mee met het ‘Cultureelweekend Alkmaar’. Dit is een kunstroute waar ik een ruimte heb op zeer korte afstand van mijn atelier. Ik kan hier veel laten zien en ook hier kan ik u van een drankje en hapje voorzien.  12.00- 17.00 uur.

 

Het grootste deel van de zomeragenda staat op de site, maar er komen altijd nog aanpassingen,

Dus kijk het altijd na als u van plan bent langs te komen. 

 

Altijd fijn om u te zien!

Met warme groet,

Hetty

Beste mensen,

Allereerst wil ik de mensen bedanken die gehoor hebben gegeven aan die lieve actie van mijn dochter Bodille! Heel veel mensen hebben gereageerd door een foto  van hun schilderij (vaak schilderijen) met lieve tekst naar haar op te sturen, die zij verwerkt heeft in een enorm groot cadeau. Zowel letterlijk als figuurlijk! Ik was zeer verrast, aangenaam verrast en het was eigenlijk voor iedereen wel een emotioneel moment toen ik het cadeau opende, zeker voor mij!

En wanneer je dan tegen het einde van het jaar terug kijkt, was het op verschillende terreinen een heftig jaar, maar vooral de mooie, goede dingen, zoals deze actie blijven mij het meeste bij!

Bedankt allemaal dat jullie die moeite voor me gedaan hebben, ontzettend lief!

Ik bewaar het als boekwerk, zodat we er nog zo af en toe naar kunnen kijken, ben er blij mee.


HET Nieuws    JUNI  2016                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kunst ligt even stil, mijn  atelier afgebrand....  

 

Beste mensen,

Een extra nieuwsbrief deze keer, en wel met een voor mij trieste mededeling:

Donderdagavond 9 juni  is ons pand en mijn atelier volledig uitgebrand!

U heeft wellicht het bericht betreffende een grote brand op een industrie terrein in Alkmaar

op het nieuws gezien. Ons pand was één van de 11 verwoeste panden. Zoals vele van u weten was mijn atelier  gevestigd op de bovenverdieping , deze is volledig weggevaagd………

Zo bizar, alles helemaal weg!

 

Mijn atelier was zoveel meer dan een werkplek, het was mijn tweede thuis. Alle zaken die betrekking hadden op mijn schilderen door de jaren heen, waren hier verzameld. Foto boeken van voor het digitale tijdperk, alle publicaties, posters en kaarten van kunstmanifestaties waaraan ik mee heb gedaan, lieve kaarten en foto’s van klanten en collega’s als bedankje ,teveel om op te noemen,

Kortom, een belangrijk deel van mijn leven.

 

Woensdag avond 15 juni mochten we na veiligheids- inspectie  het pand in.

Daar bleek in de opslagruimte

nog een flink aantal schilderijen met water en rookschade maar nog intact en te restaureren.

 

Maar  misschien ook  voor u het belangrijkste;  mijn schilderijen!

Tientallen schilderijen zijn volledig verloren, maar gelukkig  bleken er beneden in mijn opslag nog aardig wat schilderijen te staan, weliswaar met rook en waterschade, maar ik heb goede hoop dat daar veel van te restaureren is! Dat geeft weer wat hoop!

Zo te zien zijn er nog wel een aantal die graag en goed in een kamer willen hangen! Dat kost natuurlijk allemaal tijd, maar als het lukt zal ik deze in eerste instantie aan u aanbieden voor ongeveer de helft van de normale prijs. Dat zal ik in een volgende nieuwsbrief laten weten.

 

Natuurlijk ga ik ervan uit dat ik ‘binnenkort’ weer nieuw werk heb, maar zoals u begrijpt gaat dat nog even duren. Vooral het nieuwe werk stond in mijn atelier, dus daar is niets meer van over.

Mijn streven is om met de Kunst10daagsein Bergen, ( oktober dit jaar) weer te exposeren, ook al is het werk nog niet droog!

 

Ik voel me enorm gesterkt door zoveel lieve vrienden, klanten en collega’s , mijn kinderen en bovenal mijn man René. Dat geeft me weer energie!

Voorlopig heb ik atelier ruimte in het oude V&D pand in het centrum van Alkmaar. Ik probeer daar veel te zijn de komende tijd, maar als u langs wilt komen, bel eerst even, want ik zit misschien een beetje verstopt……

 

Ik ga er van uit dat mijn volgende nieuwsbrief weer positief zal zijn!

 

Met hartelijke groet,

Hetty

 

Met hulp de eerste schoonmaakbeurt.....