top of page

'Als je het vermogen bezit om te genieten, ben je rijk!'

 

Tijdens een van mijn exposities in Nederland stond een jong stel zichtbaar te genieten van mijn werk. ´Heerlijk, die ronde billen!` liet de jongeman zich ontvallen. Even later werd ik voor datzelfde doek gecomplimenteerd door een wat oudere dame, ´prachtige orchidee!`.
De soepele zwier van mijn lyrisch abstracte werk wordt in deze ´tegenstelling` perfect neergezet: mijn passie voor en tegelijkertijd mijn zoektocht naar schoonheid, gecombineerd met de visuele ruimte die ik de kijker, of liever de genieter, laat om daar zijn eigen beeld en werkelijkheid in te zien. Daarom ook geef ik mijn doeken geen titels mee en integreer ik mijn signatuur in de natte verf.
Olieverf en – vooral – haar pasteuze mogelijkheden zijn essentieel voor mijn werk. Door het spelen met structuren ontstaan prachtige en krachtige accenten. Accenten die door het subtiele verloop in en vervagen van kleuren, het beleven van mijn werk sterk individueel bepalen. Van mij, als maker, en van u, als kijker. Daarom past mijn werk even gemakkelijk in de strakke ambiance van een grote witte ruimte als in de frivole sfeer van een volle woonkamer.Het gevoel zo veel vrijheid te creëren, maakt mij gelukkig.
En tot mijn genoegen, ook velen van u!   
                                                                                                                                       

bottom of page